Voedingscentrum

In de wijk Itala in Mkushi wonen kinderen die onder slechte leefomstandigheden opgroeien. De kinderen wonen vaak bij hun moeder, oma of een tante. Deze vrouwen zijn meestal weduwe of gescheiden en hebben in veel gevallen geen inkomen. Er is geen geld voor voedsel, kleding en scholing. Als er niets gebeurt, is de toekomst van deze kinderen uitzichtloos.

De Umutima Foundation is in januari 2014 een kleinschalig voedingscentrum gestart voor deze kinderen. De kinderen krijgen vijf dagen per week één voedzame maaltijd per dag. Daarnaast maakt de Umutima Foundation het voor deze kinderen mogelijk om naar school te gaan. Umutima zorgt ervoor dat de kinderen beschikken over het benodigde materiaal (o.a. schriften, pennen en potloden) en voorziet in het benodigde schoolgeld.

Eind 2014 heeft de Umutima Foundation een stuk grond gekocht, vlakbij het huurhuis waarin op dat moment het voedingscentrum was ondergebracht. De bouw van het voedingscentrum is gestart in 2017 en in april 2018 zijn we verhuisd naar de nieuwe locatie. Inmiddels krijgen 70 kinderen per dag een maaltijd van ons.

Het voedingscentrum wordt meer en meer gedragen door locals, door middel van donaties van voedingsmiddelen.