Het gaat als een speer

Er wordt druk gewerkt in het voedingscentrum. Het woonhuis is helemaal geverfd. Er is glas in de ramen geplaatst. Er moeten alleen nog deuren in en dan hebben zowel de deuren als de deur- en raamkozijnen nog een lik verf nodig.  

Er is ook glas in de ramen van het voedingscentrum geplaatst en deze week zijn ook de tegelzetters uit Lusaka gestart met het tegelen. De vloer van het voedingscentrum wordt voorzien van tegels en ook de muren in de keuken worden betegeld. In de eetzaal worden de muren vanaf de grond tot aan het raamkozijn betegeld. Al het tegelwerk maakt dat het makkelijker schoon te houden is en minder onderhoud vraagt.

De tegelzetter hoopt begin volgende week klaar te zijn en dan kan de schilder weer verder met zijn werk. Hij kan niet alles in één keer af maken want de stopverf (gebruikt om het glas te plaatsen) moet drie tot vier weken drogen voordat het geverfd kan worden. De buitenkant van de beide gebouwen wordt in april of mei, na het regenseizoen, geverfd.

Het aansluiten van de elektriciteit laat op zich wachten. Ik heb een paar weken geleden al betaald maar het bedrijf heeft geen meters in voorraad en die moeten wel geïnstalleerd worden. Zonder meter geen aansluiting. Iedere keer als er gevraagd wordt wanneer ze denken dat de meters binnen komen is het antwoord: Volgende week. Ik hoop dat die volgende week snel aanbreekt.

Zoals het er nu uitziet zal het werk half maart klaar zijn. De komende weken volgen er nog verschillende bezoekjes van de mensen van de overheid. Pas als zij hun goedkeuring geven kunnen we verhuizen. Ik verwacht dat ze alles goedkeuren maar je weet het hier maar nooit.Ik hoop dat we voor eind maart kunnen verhuizen. Dat zou geweldig zijn. Ik kijk er enorm naar uit.

Hartelijke groet,

Gerda

 

 

 


Reacties


Naam

Datum

Reactie

Elly Stolk

19-02-2018 10:59:57

Het ziet er fantastisch uit.Het kan inderdaad niet snel genoeg gaan.Gerda veel succes met het laatste stukje. Groeten Elly.
Naam

Datum

Reactie

Nellie Vlietstra

16-02-2018 18:21:20

Wat gaat dat mooi worden!!
Succes met de afwerking.

Groet, Nellie en Johan
Naam

Datum

Reactie

Betsie Van Gameren

15-02-2018 21:00:27

Geweldig ziet het eruit. Hoop dat de rest gauw komt. Succes verder😘
Naam

Datum

Reactie

Allette en Sytze Nauta

15-02-2018 19:54:30

Dat ziet er geweldig uit! Fijn dat het zo voorspoedig gaat.
Naam

Datum

Reactie

greet lodder

15-02-2018 19:41:07

Fantastisch, Gerda! Wat een blij gevoel moet dat geven én dankbaarheid.
heerlijk!

groetjes GreetSchrijf zelf een reactieVoornaam
Achternaam
Emailadres

Reactie:


Veiligheidscode: