Race tegen de regen

Race tegen de regen

We zijn de laatste weken flink opgeschoten met de bouw van de school. Begin oktober zijn we gestart met het metselwerk voor het twee klaslokalengebouw en nu zijn we zover dat we aan de dakconstructie kunnen beginnen. En dat moet ook wel want het regenseizoen staat voor de deur. We hebben al een paar keer een bui gehad maar we willen graag dat er ook op het tweeklaslokalengebouw een dak zit voordat het regenseizoen echt los barst. Volgens de weersverwachting gaat het vanaf volgende week woensdag regenen. Volgens mijn planning en gelukkig ook die van de aannemer moet het lukken om dan het dak erop te hebben. Dat zou echt te gek zijn. Maar met het dak erop is het nog niet klaar. We moeten nog pleisteren, schilderen, elektra aanleggen, deuren plaatsen en nog veel meer kleine en grote dingen. Er is nog genoeg werk te doen.

Afgelopen zaterdag heeft het toiletgebouw een dak gekregen. De septictank is op een deksel na klaar.  Het 3 klaslokalengebouw wordt op dit moment gepleisterd en de buitenkant van het voedingscentrum geverfd. Volop activiteit dus.

Ik hou me vooral bezig met figuurlijke brandjes blussen op de bouwplaats en een paar weken geleden een echt brandje blussen bij mij in de tuin. Op zondagmiddag zat ik televisie te kijken en ik dacht wat hoor ik toch? TV op stil gezet en ik hoorde het geluid van vuur/brand. Als ik dat hoor, wil ik altijd graag weten waar het vandaan komt om te bepalen of er gevaar is of niet. Dit keer was het wel heel dichtbij. Naast mijn huis is een stukje onbebouwde grond. Het is wel ommuurd en de muur grenst aan mijn tuin. Er groeit alleen maar gras en dat was heel hoog gegroeid en was ook gortdroog. Dit gras stond in lichterlaaie en door de wind kwam het richting mijn huis. Aan mijn kant van de muur staan een paar bomen dichtbij de muur. Ik liep al buiten om de tuinslang aan te sluiten om te proberen om de bomen nat te maken. De hitte van het vuur maakte dit onmogelijk en ik heb de tuinslang laten liggen. Ik heb van een afstandje staan kijken wat er gebeurde. Eén boom vatte vlam. Dit was een palmboom en die wilde wel branden. De grond rondom de boom is kaal. Dit ook om te zorgen dat het vuur niet verder kan en gelukkig was het gras vochtig genoeg dus dat vatte geen vlam. Toen het vuur gedoofd was en het nog wat smeulde, heb ik snel water op de grond gegooid om ervoor te zorgen dat de brand niet weer kon oplaaien. Door de hitte zijn er ook bladeren van de mango- en citroenboom aan één kant verschroeid. De palmboom is weggehaald en ik hoop dat de twee andere bomen herstellen. Ik ben niet in paniek geraakt en het was ook niet beangstigend maar het is wel goed opletten want het kan snel wel gevaarlijk worden.

Hartelijke groet,

Gerda