De Umutima School gaat open......

De Umutima School gaat open......

Woensdag 3 juli gaat de Umutima School open! De overheidsinstanties hebben toestemming gegeven. Ik ben super blij en dankbaar dat we de school hebben kunnen realiseren en dat we nu kunnen starten. Ik kijk vol verwachting uit naar komende woensdag. De kinderen begonnen te juichen toen ze hoorden dat ze volgende week naar onze eigen school kunnen. Dat is alvast een goed begin. De eerste schooldag zal een feestelijke dag zijn met spelletjes voor de kinderen. De moeders zijn ook uitgenodigd en we zullen een klein officieel moment hebben want dit is een mijlpaal voor Umutima en het is goed om dat te vieren en om erbij stil te staan.

Vorige week hebben we een vergadering met de moeders en leerkrachten gehad om met elkaar kennis te maken en een aantal onderwerpen te bespreken. De opkomst was goed en daar was ik heel blij mee. Het is in het verleden wel anders geweest. We kunnen alleen van de school een succes maken als we met elkaar samen werken. We willen allemaal het beste voor deze kinderen.

De laatste weken hebben in het teken gestaan van de laatste klusjes doen, schoonmaken, kasten in elkaar zetten en allerlei spullen kopen waaronder de schoolboeken. We hebben ook de oude toegangspoorten en een aantal palen van hekwerk getransformeerd in een vlaggenmast en twee voetbaldoeltjes. Het is niet alleen goed voor het milieu, het bespaart veel geld en dat is altijd goed. Ik vind dat het er fantastisch uitziet.

Ik tel de dagen af tot 3 juli.

Hartelijke groet,

Gerda