70 stenen......

We willen graag de kinderen betrekken bij de bouw van de school, de school komt er tenslotte voor hen. Alle kinderen hadden zich afgelopen zaterdagmorgen verzameld bij het voedingscentrum. Ik heb nog een keer uitgelegd dat we een school aan het bouwen zijn om de kids meer kansen te geven voor een betere toekomst. Toen zijn we in optocht naar de bouwplaats gelopen. Ik liep wat achteraan en het ontroerde mij toen de kinderen de school in aanbouw bereikten. Het beeld dat er kinderen lopen is over ruim zes maanden een dagelijks beeld. Ik denk dat de ontroering voortkwam uit het feit dat ik opeens alles bij elkaar zag komen. Hard werken aan de bouw van de school en dan nu opeens een kijkje krijgen in de toekomst.

Ieder kind heeft zijn naam op de zijkant van een steen geschreven. De stenen zijn door de bouwvakkers in de muur gemetseld onder toeziend oog van de kinderen. Hierna hebben we in een kring met de kinderen gebeden voor de school. Toen was het tijd voor iets te eten en te drinken. Ieder kind kreeg een flesje drinken en een klein pakje met twee koekjes. De flesjes en de koekjes werden niet opengemaakt want ze nemen dit graag mee naar huis om iedere dag een klein slokje te drinken. Wij kijken terug op een geslaagde ochtend.

De bouw vordert gestaag. Er is gemetseld tot aan de bovenzijde van de raam- en deurkozijnen. Er worden nu lateien gemaakt boven de kozijnen. Hier boven moeten nog een aantal rijen worden gemetseld en dan is het tijd om het dak te plaatsen. Dat vergt nog wel voorbereidingstijd want er moeten eerst balken aan elkaar worden gelast. Het gaat vast goed komen.

Terwijl ik op de bouwplaats was had ik iets van een tas zien liggen langs de weg. Ik had er geen aandacht aan geschonken want in de buurt van die tas was ook een vrouw iets aan het verkopen. Ik dacht die tas is vast van haar. Bright en ik lopen terug naar het voedingscentrum en opeens roept die mevrouw ons. Is dit er soms één van jullie? Huh, we komen dichterbij en zien dat er een meisje langs de kant van de weg ligt. Het was haar rugzak die ik gezien had. Bright gaat in gesprek met het meisje dat voor ons een onbekende was. Ze voelde zich niet lekker en is gewoon gaan liggen. Ze woonde niet zo ver weg en gemakkelijk te bereiken met de auto. Ik heb snel de auto gehaald en we hebben haar veilig thuis gebracht.

Hartelijke groet,

Gerda

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Reacties


Naam

Datum

Reactie

Monique Martens

23-06-2023 20:30:45

Geweldig om te lezen! En fantastisch de namen van de kinderen verwerkt in de bouw van hun school, heel mooi!
Hartelijke groet Monique
Naam

Datum

Reactie

Frank Hagendoorn

16-06-2023 12:36:44

Mooi om te lezen. bedankt voor de update. Fijn om de kinderen er zo bij te betrekken.
Naam

Datum

Reactie

Herma Boerman

16-06-2023 11:07:03

Ontroerend, wat mooi!
Naam

Datum

Reactie

Elly Stolk

15-06-2023 21:29:33

Gerda ,
Geweldig dat het zo snel gaat met de bouw!
Jou ontroering kan ik mij voorstellen! Het harde werken en de toekomst voor deze generatie, is hiermee gelegd! God zij gedankt. H gr Elly
Naam

Datum

Reactie

Greet Lodder

15-06-2023 19:24:15

Hartstikke leuk om zo met de kinderen de "eerste steen" te leggen.. dat is zeker een brok in je keel waard!
Groetjes GreetSchrijf zelf een reactieVoornaam
Achternaam
Emailadres

Reactie:


Veiligheidscode: