Kerstfeest

Gisteren hebben we met de kinderen kerst gevierd. Eerst het bijbelverhaal en dan een kleurplaat kleuren. Zelfs de oudere kinderen gaan hier eens goed voor zitten. Om dit allemaal goed te laten verlopen krijgen de kinderen twee kleurpotloden en als ze een andere kleur willen mogen ze een potlood komen ruilen. Zo blijft het voor ons overzichtelijk en voorkomen we onderlinge irritaties.

Hierna hebben ze nog buiten gespeeld. Dit geeft ons de tijd om nog snel de vloer te vegen. Na het eten snel de vloer geveegd en gedweild. En dan was het tijd voor het grote moment: de kerstcadeautjes. De vraag die de kids bezig houdt is: Wat zit er deze keer in mijn cadeautasje? Deze tasjes worden gevuld door de kinderen van een school in Mkushi. Er zit altijd iets in om mee te spelen, iets lekkers om te eten en kleding. Ook zit er altijd een stuk zeep, tandenborstel en tandpasta in. We delen de tasjes uit en deze tasjes moeten dicht blijven totdat iedereen zijn tasje heeft en dan tellen we af. De tasjes gaan open en het gejuich en gegil is ver in de wijk te horen. De kinderen zijn zo blij. Het kost ons weer de nodige moeite om ze stil te krijgen. Blij en voldaan gaan de kinderen naar huis. Wij ruimen de boel op en kijken ook terug op een leuke morgen.

Vandaag zien we diverse kinderen met “nieuwe” kleding aan bij het voedingscentrum. Dit is de kleding die in de tasjes zaten. Mooi om te zien dat het gelijk gebruikt wordt en dat ze er blij mee zijn.

De moeders kunnen morgen een tas met etenswaren ophalen zodat er ook tijdens de kerstdagen eten in huis is. In deze tas zit mealie-meal (om nshima mee te maken), bonen, eieren, cooking oil en groenten.

Ik wens u/jullie fijne kerstdagen en een mooi en gezond 2023.

Hartelijke groet,

Gerda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 


Reacties


Naam

Datum

Reactie

WGHoPpk Hypowly@fmaill.xyz

08-07-2023 04:21:50

cialis coupon Rastogi SP, Crawford C, Wheeler R, Flanigan W, Arruda JA
Naam

Datum

Reactie

Mareefe Mareefe@benjaminmail.xyz

25-04-2023 03:16:53

This palm looks extremely ordinary generic 5 mg cialis
Naam

Datum

Reactie

Monique Martens

29-12-2022 23:03:12

Lieve Gerda,
Wens je, jullie, een fijne jaarwisseling en een liefdevol en vredig 2023!
Hartelijke groet, Nonique
Naam

Datum

Reactie

Rianne Van Miert

23-12-2022 21:43:10

Geweldig dat je weer zo veel blijdschap hebt mogen brengen bij de mensen daar.
Gods zegen voor de feestdagen, veel gezondheid, vrede, blijdschap en voorspoed gewenst voor het komende jaar.
Groetjes,
Joram, Rianne, Samuël en Raphaël
Naam

Datum

Reactie

Elly Stolk

22-12-2022 20:26:17

Hallo Gerda,
Ook jij goede en gezegende kerstdagen en een voorspoedig 2023! Wat een mooi verhaal weer om deze kinderen zo blij tezien!
Lieve gr Elly
Naam

Datum

Reactie

nan van der voorde

22-12-2022 19:08:56

Geweldig...wat een fijne Kerstviering !!!!! Jij ook fijne Kerstdagen en een geweldig en gezond 2023 gewenst. Dikke knuffel!Schrijf zelf een reactieVoornaam
Achternaam
Emailadres

Reactie:


Veiligheidscode: