Stenen stapelen

De voorbereidingen voor de bouw van de school zijn gestart. Het meest zichtbare is de stapel stenen die op het grasveld voor het voedingscentrum ligt. In de afgelopen weken zijn er ruim 30.000 stenen aangevoerd en die lagen in grote hopen op het grasveld. De stenen moeten netjes opgestapeld worden zodat we ze tijdens het regenseizoen kunnen bedekken met plastic zodat ze droog blijven. Is later bestellen van de stenen dan niet handig? Dat zou handiger geweest zijn maar de stenen worden pas weer in juni of juli volgend jaar gemaakt en wij hopen in het eerste kwartaal al te starten met de bouw.

De kinderen hebben schoolvakantie en de oudere kinderen hebben afgelopen week goed meegeholpen om de stenen netjes op te stapelen. Iedere dag twee uurtjes of minder en aan het eind van de week was de klus geklaard. We hebben met elkaar veel lol gehad. Er werd gelachen en gezongen tijdens het werk. Ik had beloofd dat als het klaar zou zijn er een flesje drinken en iets te eten zou zijn. Belofte maakt schuld en afgelopen vrijdag werd de traktatie met gejuich begroet. De flesjes drinken en de koekjes werden mee naar huis genomen als een echte schat. Iedere dag wordt er een klein slokje limonade genomen en een koekje gegeten. Voor ons is een flesje limonade een normaal iets maar voor deze kinderen is het een zeldzaamheid dat ze een flesje limonade krijgen en daar wil je dan lang van genieten.

We hebben nog een groepsfoto gemaakt. Dat werd wel weer een keer tijd. Het lastige is dat de kinderen niet gewend zijn om te lachen op een foto. De kinderen wilden ook nog per gezin op de foto. Dat hebben we ook gedaan. Op het laatst nog een selfie gemaakt met een aantal van de oudste jongens. Ik ben niet zo goed met selfies maar deze is redelijk gelukt, al zeg ik het zelf. Mijn gezicht staat er bijna helemaal op 😊.

De tijd vliegt en voor je het weet is er weer bijna een jaar om en is het weer tijd om naar Nederland te komen. Op donderdag 29 september hoop ik weer voet op Nederlandse bodem te zetten voor een periode van zes weken. Ik kijk er naar uit.

Hartelijke groet,

Gerda

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 


Reacties


Naam

Datum

Reactie

Laura Van der wende

29-08-2022 19:39:47

Hi Gerda

Graag ff contact als je weer in nl bent!

Laura
Naam

Datum

Reactie

Greet Lodder

29-08-2022 19:07:28

geweldig, wat een karwei om alles op te stapelen. dat is zeker een flesje limonade waard!
Welkom in Nederland en zo je weet ook welkom in mijn huis!
Groetjes Greet
Naam

Datum

Reactie

Nellie Vlietstra

29-08-2022 18:53:41

Beste Gerda,

Wat een berg stenen liggen er. Maar vele handen maken licht werk, zullen we maar zeggen.
Toch een leuke selfie?
Inderdaad, er wordt weinig gelachen.
Veel succes met de voorbereidingen van de school en we zullen je binnenkort op de thee verwachten.
Groeten, Nellie en JohanSchrijf zelf een reactieVoornaam
Achternaam
Emailadres

Reactie:


Veiligheidscode: