Korte vakantie

De kinderen hadden de afgelopen twee weken vakantie. Normaal hebben ze vier weken vakantie maar doordat de scholen in januari twee weken later gestart zijn in verband met corona was de vakantie ingekort tot twee weken. Het was voor ons hard werken omdat we in de vakantie altijd de uniformen en schoenen controleren. Het koude seizoen staat voor de deur en dan krijgen de kinderen ook altijd een trui. Het is ons weer gelukt, alles is gecontroleerd en waar nodig zijn er spullen vervangen. De moeders konden vandaag alles weer ophalen. We geven de tas liever niet mee aan de kinderen. Het zal niet de eerste keer zijn dat er dan iets mist. Maandag kunnen ze weer naar school. Ook de kinderen waarvoor in februari geen plek was op school gaan naar school. Dat is een goede zaak.

Het coronavirus is hier ook op zijn retour. Er zijn maar heel weinig besmettingen en alle maatregelen zijn door de overheid geschrapt op het dragen van een mondkapje na. Het lijkt er op dat we die maatregel zelf geschrapt hebben. Bijna niemand draagt nog een mondkapje. En als ze het al dragen dan is het niet op de correcte manier. Bij banken en sommige winkels ben je nog wel verplicht om een mondkapje te dragen.

In de vakantie komen de kinderen bijna allemaal tegelijk eten. Hierdoor was het niet mogelijk om met 1 meter afstand van elkaar te zitten. Vanwege het lage aantal besmettingen en omdat ze op school ook heel dicht bij elkaar zitten hebben we de 1 meter afstand gedurende de vakantie los gelaten. Op deze manier konden alle kinderen in het voedingscentrum. Het was voor ons wel even wennen en goed uitkijken met het eten uit delen. Je wil niet op iemand zijn voet of been gaan staan. Dat is allemaal goed gegaan. Vanaf maandag gaan we weer de 1 meter handhaven. Het maakt het voor ons makkelijker en doordat de kinderen op verschillende tijden komen kan dat ook prima.

De waterpomp bij het voedingscentrum werkte niet meer. De elektricien die we normaal inhuren was niet beschikbaar. Gelukkig wist Bright nog wel iemand anders. Ik ben dan altijd een beetje voorzichtig want er bestaat het risico dat ze niet weten wat ze doen. Hij kwam alleen aan met twee schroevendraaiers en dat was het. Ik had eerst even mee staan te kijken maar het leek me voor mijn gemoedsrust beter om maar iets anders te gaan doen. Opeens zag ik dat Bright een paar kinderen riep en dat de waterslang en elektrakabel uit de waterput werden gehaald. Toch maar even gaan kijken wat er aan de hand was. Ze moesten de pomp schoonmaken en daarvoor moet hij wel naar boven gehaald worden. De juiste moersleutel had hij niet bij zich dus dat werd een ritje naar huis. Gelukkig heb ik thuis een setje en daar zat de juiste maat bij. Na het schoonmaken werd de pomp getest en het werkte. De pomp met alle slangen en kabels werd weer terug geplaatst. Vol verwachting werd de schakelaar omgezet maar helaas het werkte niet. Na enig onderzoek bleek er een elektra box niet te werken. Een nieuwe gehaald en nu werkt alles weer.

Bij mijn huis hebben we nu ruim een jaar een waterput en dat werpt letterlijk zijn vruchten af. De sinasappelboom en de mandarijnenboom hangt vol fruit. Dit is nog nooit zo geweest. Soms zaten er twee of drie vruchten aan maar nu hangen ze helemaal vol. De mandarijnenboom buigt door het gewicht flink door. Wat een luxe om gewoon de tuin in te stappen om een sinaasappel of mandarijn te plukken. Ze zijn heerlijk!!

Hartelijke groet,

Gerda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Reacties


Naam

Datum

Reactie

Jeroen van Dijk

07-05-2022 13:31:24

De elektricien had in ieder geval niet te veel bezig dan:)
Opnieuw een leuk verslag. Groetjes.
Naam

Datum

Reactie

Greet Lodder

06-05-2022 19:51:27

Heerlijk, al de mandarijnen en sinaasappels! Even de tuin in en je hebt een heerlijke mandarijn/ sinaasappel... verser kan niet!
Leuk dat ook het Snuffelpand hier in Ridderkerk aan jullie hebben gedacht met een gift van 2500 euro! Lieve groet, GreetSchrijf zelf een reactieVoornaam
Achternaam
Emailadres

Reactie:


Veiligheidscode: