Ergert u niet....

Er is een gezegde dat luidt: Ergert u niet, verwondert u slechts. Meestal lukt het me wel om me te verwonderen maar soms ontkom ik ook niet aan het eerste. Dat was ook vorige week in Lusaka het geval.

Ik had een aantal zaken te regelen bij diverse overheidsinstanties en één daarvan is alleen maar open van 8 tot 12.30 uur. Ik ben op maandagmorgen om kwart voor vijf vertrokken uit Mkushi en was om 11 uur bij het ministerie. Ik loop het terrein op en zie dat alles gesloten is! Er lopen wat mensen rond en ik vraag wat er aan de hand is. Ze hebben om 10 uur met ontsmettingsmiddel gespoten en nu moeten ze een uur dicht. Dit is niet handig. Ik moet nog ergens anders zijn en dat is in de buurt. Ik besluit dat eerst te doen en dat was succesvol. Een half uur later ben ik weer terug en alles is nog steeds gesloten. Er is ook geen duidelijkheid over wanneer de deur weer open gaat. Dan de volgende morgen maar een nieuwe poging. Toen waren ze open en werd ik van de ene afdeling naar de andere gestuurd. Het schoot niet echt op. Ik werd doorverwezen naar een meneer die mij verder kon helpen. Deze man was van goede wil maar kon het dossier niet vinden. Een collega had het in behandeling (al vijf maanden) en die was er niet. Hij gaf zijn telefoonnummer en zei dat ik een berichtje moest sturen en dat hij ’s middags verder zou kijken. Vaak is dit een manier om je af te wimpelen en wordt er niet gereageerd. Ik heb een berichtje gestuurd en een paar dagen later belde hij tot mijn verrassing dat het dossier gevonden was en dat ik langs kan komen. Dit moet maar wachten tot een volgend bezoekje aan Lusaka.

Ik was in de bouwmarkt met een voorbeeld van een schroef die ik nodig had. Ik loop naar een medewerker en vraag welke zakje schroeven ik moet hebben. Hij kijkt even rond, vergelijkt een paar schroeven, mompelt iets en loopt weg. Wat zei hij nou? Ik loop er achter aan en ik zie hem een trap op gaan om te gaan lunchen. Aha, hij laat mij dus gewoon staan. Ik heb zelf maar een zakje met schroeven uit het vak gehaald en bij thuiskomst bleek dat het de juiste schroeven zijn.

In Lusaka zijn ze met wegwerkzaamheden bezig en dat leidt soms tot een flinke vertraging. Ik heb over minder dan één kilometer een uur gedaan. Ik moest een rotonde over die normaal gesproken twee rijbanen heeft. Nu waren het er opeens vier omdat alle ruimte gebruikt werd. Om de rotonde op te komen moet je gewoon je auto er voor gooien en hopen dat het goed afloopt. Gelukkig was dat het geval.

De opening van de scholen is met twee weken uitgesteld door corona. De tweede golf is hier begonnen en lijkt erger te zijn dan de eerste golf. Er zijn meer besmettingen (800 tot 1200) per dag. Dit komt deels doordat er meer getest wordt. Er zijn ook meer ziekenhuisopnames en meer mensen overlijden dan tijdens de eerste golf. De overheid heeft opgeroepen om de maatregelen meer na te leven en ik zie dat meer mensen een masker dragen. Hopelijk heeft dit het gewenste effect en gaat het aantal besmettingen naar beneden.

De watertank bij het voedingscentrum lekte. Het lek zat net boven de bodem dus repareren was geen optie. Een nieuwe tank kopen is zo gebeurd maar de moeilijkheid is: Hoe krijgen we het op z’n plek, zo’n 8 meter hoog? Gelukkig waren er een paar helpende handen. Touw om de oude tank en trekken, zodat hij van de stelling afvalt. Ja, maar dan valt hij misschien kapot. Hij is toch al kapot? De tank viel niet kapot en was er zo vanaf. De nieuwe tank is kleiner en met touw en een plank hout er onder stond de tank snel op zijn plek.

Hartelijke groet,

Gerda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Reacties


Naam

Datum

Reactie

Jeroen van Dijk

30-01-2021 19:26:39

Nou maar hopen dat het goed schoon was:P Bedankt voor je leuke bericht. groetjes

Naam

Datum

Reactie

monique martens

29-01-2021 16:27:34

Hallo Gerda,

Bedankt weer voor het delen van je belevenissen. En een ergenisje mag hoor, misschien verwonderd ergenisje van maken?

Blijf gezond!

Hartelijke groet,
Monique
Naam

Datum

Reactie

Sytze en Allette Nauta

28-01-2021 22:56:23

Tja, wat een geduld moet je hebben! Maar dat heb je natuurlijk in overvloed. ;)
Bidden voor jou en je team, plus de covid-situatie.

Liefs van ons
Naam

Datum

Reactie

G lodder

28-01-2021 17:37:44

Om in coronnastijl te blijven: hou vol. het komt goed!!!
Groetjes GreetSchrijf zelf een reactieVoornaam
Achternaam
Emailadres

Reactie:


Veiligheidscode: