De spanning stijgt....

Er is een heel belangrijke vraag die de kinderen al twee weken bezig houdt. Zijn er nu wel of geen kerstcadeautjes? Een paar kids hebben kerstcadeautjes het klaslokaal in zien gaan maar twee dagen later was er geen kerstcadeautje te bekennen in het klaslokaal! Hoe zit het nu?

Twee weken geleden ben ik bij een school in het Farm Block kerstcadeautjes op gaan halen voor de kinderen. Op deze school zitten o.a. kinderen van blanke boeren en zij verzorgen al een aantal jaren de kerstpresentjes voor onze kinderen. Nadat ik zeker wist dat alle kinderen bij het voedingscentrum weg waren, ben ik er naar toe gereden. We wilden graag dat het een verrassing voor ze zou zijn. Helaas bij de ingang naar het voedingscentrum kwam ik twee van onze jongens tegen en hoewel de ramen van de auto verduisterd zijn, hebben de jongens toch de cadeautjes gespot. Dat verkondigden ze op luide toon dus Bright kon dat volgen. Ze hebben zich verstopt en gezien dat wij de cadeautjes in het klaslokaal hebben gebracht. Wij hebben gecontroleerd of er voor iedereen een cadeautjes was en later hebben wij de cadeautjes vanuit het klaslokaal naar de voorraadruimte gebracht.

We wisten niet zeker of het nieuwtje snel rond zou gaan of dat de jongens hun mond zouden houden. Daar kwamen we twee dagen later achter. Bright en ik moesten in het klaslokaal iets doen en toen de deur openging, kwamen er voorzichtig en op afstand veel kinderen kijken wat er te zien zou zijn. Helaas, er was niets te zien. Bright begon te glimlachen. Wat is er? Er is nu een discussie aan de gang want de jongens hadden gezegd dat er cadeautjes in het klaslokaal stonden en nu is er helemaal niets. Hebben de jongens het wel goed gezien? We hebben geprobeerd om de discussie te kop in te drukken door te zeggen dat ze allemaal in het klaslokaal mochten kijken en dat ze dan zien dat er geen cadeautjes zijn. De kinderen moeten nog een week wachten. Andere jaren stonden de kerstcadeautjes al rond de kerstboom als de kinderen binnen kwamen voor het kerstfeest. Nu kan dat niet want door de coronamaatregelen hebben we daar de ruimte niet voor. Het blijft dus reuze spannend of er dit jaar wel of geen cadeautjes zijn. Wordt vervolgd.

We hebben nu al een paar keer melk gekregen van een boer. De kinderen die dat willen krijgen na de maaltijd een beker melk. De meeste willen dit wel en het zorgt voor leuke taferelen. De melk moet binnen opgedronken worden en sommige kinderen gaan er uitgebreid bij zitten en kletsen er op los. Het lijkt net een café. Beter bij ons melk drinken dan in een echt café zitten en misschien aan het bier.

We misten al een aantal weken drie kinderen uit één gezin. Bright had onderzoek gedaan en hij hoorde van een buurvrouw dat de moeder met één of twee kinderen weg was en dat er ook kind(eren) bij iemand anders logeerden. Op een morgen kwam daar opeens de moeder met de drie kinderen weer aan. Ze legde uit dat ze een telefoontje had gekregen dat haar moeder heel ziek was en ze is samen met de twee jongste kinderen en haar broer naar hun moeder gegaan. Het oudste meisje (7 jaar) had ze achtergelaten bij haar schoonzus zodat het meisje naar school en het voedingscentrum zou gaan. De reden waarom we het meisje vijf weken niet gezien hebben was dat haar tante haar naar de markt stuurde om groenten te verkopen en ze mocht niet naar school. Als ze niet naar de markt zou gaan dan zou ze geslagen worden. Begrijpelijk dat het meisje dan groenten gaat verkopen op de markt. Als ik zo’n verhaal hoor dan baal ik zo en kost het me moeite om het te begrijpen. De reden kan zijn jaloezie van de volwassene. Het meisje gaat naar school en komt bij ons voor een maaltijd terwijl haar eigen kinderen die mogelijkheden niet hebben. De moeder heeft wel gezegd dat ze haar kind niet meer bij haar schoonzus laat logeren. Ik hoop maar dat het niet meer nodig is.

Hartelijk groet,

Gerda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Reacties


Naam

Datum

Reactie

Nellie Vlietstra

18-12-2020 18:14:42

Ha Gerda,

Wat erg dat zo’n meisje groente moet verkopen ipv naar school. Je hart breekt........
Fijn dat er kerst cadeautjes zijn voor de kinderen.
We wensen je heel fijne feestdagen .

Groeten van Johan en Nellie
Naam

Datum

Reactie

Riek Uljee

18-12-2020 11:26:42

Wel of geen cadeautje, wat een spannende tijd voor de kinderen,wat fijn dat het uiteindelijk positief uitdraait voor de kinderen, geniet er maar vandat dit wederom mogelijk is.Schrijf zelf een reactieVoornaam
Achternaam
Emailadres

Reactie:


Veiligheidscode: