Uitverkoop

Het leek vanmorgen wel uitverkoop in het klaslokaal van het voedingscentrum. Ik had tweedehands dameskleding gekregen en we hadden de moeders uitgenodigd om langs te komen om kleding te kiezen. Mijn ervaring is dat als er iets gratis te krijgen is dat de dames op tijd zijn en dat was ook nu het geval. Binnen vijftien minuten was alles verdeeld. De dames gingen weer tevreden naar huis.

Het coronavirus gaat hier ook nog flink rond. Eind juni waren er 1.600 besmettingen en nu ruim 13.000. Dat is in ruim twee maanden flink toegenomen. De scholen zijn nog steeds dicht. Alleen de examenklassen gaan naar school. Ik verwacht dat de scholen dit jaar niet meer open gaan. Ik hoop dat de kinderen in januari (begin van het schooljaar) wel weer naar school kunnen anders gaat er veel te veel tijd verloren. Ik sprak gisteren een leerkracht en zij was bezorgd dat de kinderen alles zouden vergeten wat ze geleerd hadden.

We hebben een nieuwe medewerkster, Dorcas. Zij komt in de plaats van Erick. Hij is een aantal weken geleden niet meer op komen dagen en het lukte me niet om hem telefonisch te pakken te krijgen. Zonder kennisgeving wegblijven betekent dat je je baan kwijt ben. Jammer en in mijn ogen onbegrijpelijk maar het is hier niet uniek. Gelukkig is Dorcas er nu en zijn we weer op volle sterkte.

Ik heb al heel wat streken van de kinderen langs zien komen maar blijkbaar nog niet alles. Van tijd tot tijd komt er weer iets nieuws voorbij. Zo ook nu. De kinderen hebben net allemaal hun bord met eten als Nelson naar Shadrick gaat. Ik zie dat er eten van Shadrick’s bord naar dat van Nelson gaat. Raar, dit gebeurd weleens aan het einde van de maaltijd als iemand niet meer hoeft maar niet aan het begin. Drie tellen later gaat Peter naar Shadrick en ook hij krijgt eten van Shadrick. Wat is er hier aan de hand? Bright vraagt wat ze aan het doen zijn en na lang aandringen komt er antwoord. We hebben een spel gedaan en de verliezer moet de winnaars iets van zijn eten geven. Shadrick heeft verloren dus hij moet ons een deel van zijn eten geven. Ik moet even diep ademhalen en dan heb ik mijn preek klaar. Er wordt niet gespeeld, gewed om eten. Jullie zijn hier omdat je het eten nodig hebt, etc, etc. Terwijl ik mijn preek afsteek en Bright vertaalt, zie ik dat Shadrick en Nelson onder de indruk zijn en dat Peter stoïcijns zit door te eten alsof het hem niet aangaat. Ik vraag hem om te herhalen wat ik gezegd heb in de hoop dat het toch is binnen gekomen. Op zijn antwoord komt er een lachsalvo van alle kinderen. Bright vertaalt: O, als we het weer doen dan moeten we naar het kantoor. Dat is niet helemaal het verhaal maar de strekking is duidelijk. De kinderen weten dat als ze iets verkeerd doen, ze naar het kantoor moeten en dan wordt er over gesproken. Het kantoor is geen plek waar ze graag zijn, zeker niet als ze iets uitgehaald hebben.

Hartelijke groet,

Gerda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Reacties


Naam

Datum

Reactie

Riek Uljee

15-09-2020 15:59:56

haha, de kinderen halen, waar ook ter wereld, dezelfde streken uit, mooi is dat om te lezen.
Heel veel sterkte gewenst met de Corona-perikelen, heftig hoor.
Naam

Datum

Reactie

Jeroen van Dijk

13-09-2020 22:12:09


Hoi Gerda,
Wat heftig dat het virus daar zo enorm toeneemt.Wees voorzichtig.

Spelen om eten kan natuurlijk niet. Goed opgelost zo:)
Naam

Datum

Reactie

Nellie Vlietstra

13-09-2020 11:41:40

Ja Gerda,

De jeugd is overal hetzelfde...
Jammer dat de scholen dicht zijn, het virus is overal.
Je kan wel een kringloopwinkel beginnen met kleding..
Altijd succes!!

Sterkte verder met al je werkzaamheden.
Hartelijke groeten van Johan en NellieSchrijf zelf een reactieVoornaam
Achternaam
Emailadres

Reactie:


Veiligheidscode: