Coronavirus

Het coronavirus heeft (bijna) de hele wereld in zijn greep. Ook in Zambia zijn er mensen besmet met het virus. Op dit moment zijn het er officieel 36. Er kan alleen getest worden in Lusaka en Ndola. Ik sluit niet uit dat er meer besmettingen zijn maar dat het niet als corona wordt herkend. Het is te hopen dat het aantal besmettingen hier mee zal vallen. Mocht de situatie zich hier net zo gaan ontwikkelen als in Europa dan is dat een ramp. De gezondheidszorg hier is absoluut niet van hetzelfde niveau als in Europa.

De overheid heeft een aantal maatregelen genomen. De scholen zijn dicht, bij iedere winkel moet je je handen wassen, de grenzen blijven open maar mensen die het land in komen moeten 14 dagen in quarantaine. Bars en discotheken zijn gesloten en bij de restaurants kun je alleen afhalen. Er mogen geen bijeenkomsten zijn van meer dan 30 personen. Verder is gevraagd om 1,5 meter afstand te houden en zoveel mogelijk thuis te blijven. Sinds vandaag wordt er ook afgeraden om naar Lusaka te reizen. In Lusaka zijn de meeste besmettingen.

Ik zie dat de mensen in Mkushi niet echt doordrongen zijn van de ernst van de situatie. Het straatbeeld is niet verandert. Er wordt geen 1,5 meter afstand gehouden, men kruipt nog gezellig hutjemutje achter op de vrachtwagen en schudt ook nog handen alsof er niets aan de hand is. 

Omdat de scholen dicht zijn hebben we ook besloten om het voedingscentrum met ingang van vandaag te sluiten. De kinderen kunnen hierdoor thuis blijven en het risico op besmetting wordt hierdoor hopelijk verlaagd. We hebben de kinderen weer uitgelegd wat het virus inhoudt en welke maatregelen er zijn en dat ze zich hieraan moeten houden. Om toch te zorgen dat de kinderen iedere dag een goede maaltijd hebben, kunnen de moeders eenmaal per week mealie-meal, bonen, eieren, olie en groenten ophalen. Op deze manier krijgen de kinderen toch iedere dag een goede maaltijd.  

Ik bid en hoop dat we deze crisis snel te boven komen en dat het gewone leven weer van start kan.

Hartelijke groet.

Gerda

 

 


Reacties


Naam

Datum

Reactie

Monique Martens

07-04-2020 20:50:35

Lieve Gerda, medewerkers, ouders en de kinderen, ik wens jullie het beste in het voorkomen van een verdere verspreiding van het virus. Take care en blijf gezond!
Liefs Monique
Naam

Datum

Reactie

Herma Boerman

02-04-2020 20:27:06

Sterkte Gerda, hopelijk bereidt het zich niet verder uit!! Alle goeds toegewenst!
Naam

Datum

Reactie

Riek Uljee

02-04-2020 20:10:10

Wij wensen jou, kinderen, ouders,verzorgers en overigen heel veel sterkte, moed en kracht
Naam

Datum

Reactie

G. lodder

02-04-2020 19:05:16

dank voor je nieuwsbrief en sterkte met het virus. Fijn dat jullie toch een voedselpakket kunnen geven.
Groetjes greet
Naam

Datum

Reactie

Nellie Vlietsrtra

02-04-2020 19:04:53

Beste Gerda,

Dus ook in Zambia Corona, vreselijk, heel de wereld heeft er mee te maken.
We hopen en bidden dat je gezond mag blijven.
Jou dagelijkse leven is nu ook anders.
Heel veel sterkte toegewenst .

Hartelijke groeten, Nellie en Johan
Naam

Datum

Reactie

Sytze Nauta

02-04-2020 19:00:22

Sterkte, Gerda. Laten we hopen en bidden dat Afrika, en dus ook Zambia, een grote ramp bespaard blijft.Schrijf zelf een reactieVoornaam
Achternaam
Emailadres

Reactie:


Veiligheidscode: