Bomen planten

We zijn 22 bomen rijker! De bomen zijn geplant door onze kinderen in samenwerking met kinderen van een school in het Farm Block. Eén van de vaders van de school was al een paar dagen eerder gekomen om te overleggen waar de bomen moesten komen en alvast de gaten te graven samen met Bright en Eric. We hebben twee mangobomen, twee avocadobomen en zestien papajabomen gekregen.  In de tuin van Bright zijn nog twee bomen geplant die voor schaduw moeten gaan zorgen. De bomen zijn nu nog boompjes maar de verwachting is dat de bomen binnen drie tot vijf jaar vruchten geven. Dat zou fantastisch zijn. Het fruit is een mooie aanvulling op de maaltijd. Het was leuk om te zien dat er zo goed samengewerkt werd.  

Vorige maand is er ’s nachts ingebroken in de container van het voedingscentrum. Door de regen die kletterde op het golfplaten dak heeft Bright niets gehoord. Misschien maar goed ook. Je weet nooit wat er dan kan gebeuren. De dieven  hebben het slot van de poort geforceerd en ook twee sloten van de container. De container staat vol met gereedschap maar gelukkig hebben ze maar een paar dingen meegenomen. Gelukkig waren ze niet zo slim want er stonden ook kruiwagens in de container en die hebben ze laten staan. Daar kun je een hoop spullen mee vervoeren. Bright dacht ook dat ze geprobeerd hebben om het pomphuis binnen te gaan. Gelukkig is dat niet gelukt. We hebben gelijk de sloten van de poort en container vervangen en de lasser is geweest om nog meer beveiliging aan te brengen. Er zijn nu ook sloten aan de binnenkant van de poort en er is iets gemaakt om de hangsloten van het pomphuis te verbergen. Ik realiseer me dat als ze fout willen, ze altijd een weg zullen vinden maar op deze manier wordt het wel lastiger gemaakt.

Soms gebeurt er weleens iets onverwachts. De moeders waren er nog niet om de afwas te doen en een aantal jongens besloten om alvast te beginnen. Emancipatie ten top want afwassen wordt hier gezien als iets wat meisjes en vrouwen moeten doen.  

Hartelijke groet,

Gerda 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Reacties


Naam

Datum

Reactie

Riek

05-03-2020 21:38:55

Hoi Gerda,
wat heerlijk om over een paar jaar jullie eigen vruchten te mogen plukken, fantastisch zeg!!
Ook daar bij jullie worden inbraken gepleegd, heel vervelend, afblijven van andermans spullen geldt toch ook daar?? Sterkte.
Lieve groetjes, Riek
Naam

Datum

Reactie

Nellie Vlietstra

02-03-2020 19:36:26

Wat is er hard gewerkt om al die bomen te planten.Nu maar hopen dat ze goed aanslaan.
Wat een gedoe met die inbraak, ze hadden natuurlijk expres gewacht tot het stort regende. Gelukkig is nu alles goed beveiligd, maar geeft altijd rompslomp.

Succes met alles.

Hartelijk groeten, Johan en NellieSchrijf zelf een reactieVoornaam
Achternaam
Emailadres

Reactie:


Veiligheidscode: