Kerst

Gisteren (donderdag) hebben we Kerst met elkaar gevierd. Bright heeft het kerstverhaal gelezen en de kinderen hebben een kleurplaat gekleurd. Hierna was het tijd om buiten even te bewegen gevolgd door een zakje popcorn. Na de maaltijd was daar het hoogtepunt van de dag. De kinderen hadden al gezien dat er rondom de kerstboom cadeautjes stonden. Deze cadeautjes zijn afkomstig van een school in het Farmblock. De kinderen en ouders maken voor alle kinderen een tasjes met iets te eten, iets om mee te spelen en iets om te dragen. Deze school doet dit inmiddels al voor het derde jaar op rij. Petje af want het is een kleine school en het aantal kinderen dat wij helpen groeit ieder jaar.

Na het eten snel de vloer gedweild en iedereen kon weer naar binnen. Ik weet inmiddels wat ik kan verwachten dus maken we even goede afspraken. De tasjes gaan pas open als iedereen heeft en als wij zeggen dat dit mag (dit voor foto’s e.d.). De spanning steeg en ja hoor, iedereen had eindelijk zijn tasje. Drie, twee, één, maak maar open!!! Het is dan een paar seconden stil totdat de eerste zijn tasje open heeft en de inhoud ziet. Dan barst het kabaal los. Ze zijn zo blij en blijven maar schreeuwen en joelen en ondertussen aan elkaar laten zien wat er in het tasje zit. Er waren vijf moeders aanwezig om de afwas te doen en die kwamen snel aanlopen om te kijken wat er aan de hand was. Ook zij waren blij en maakten nog een vreugdedans. Na een poosje lukte het ons om ze weer stil te krijgen en te vertellen dat ze direct naar huis moesten gaan en onderweg niet de inhoud van de tas aan vriendjes laten zien. Het zou namelijk niet de eerste keer zijn dat ze iets kwijt raken onderweg. Ook al heb ik dit al een aantal keren meegemaakt het blijft altijd een kippenvelmoment.

Het feest was nog niet over. Vandaag (vrijdag) ging het nog even vrolijk verder. Er kwamen een paar dames vanuit het Farmblock op bezoek. Deze dames wisten niet wat er gebeurde toen ze het terrein op kwamen rijden. Er ging een gejuich op en de kinderen dromden allemaal om de auto’s heen en er werd enthousiast handen geschud. Er was ook een meisje van drie jaar bij en de Zambiaanse meisjes wilden ze maar wat graag vasthouden maar dat vond het meisje niet zo’n goed idee. De dames hadden voor ieder kind een stuk zeep, tandenborstel en tandpasta meegebracht. Dat was nog niet alles want er was voor iedereen ook nog een cup cake, popcorn en een flesje cola. Ze hadden ook nog spullen bij zich die we in het voedingscentrum goed kunnen gebruiken zoals schriften, pennen, potloden, cooking oil en maïs. Ook nu gingen de kinderen weer blij en gelukkig naar huis. Ze zijn de afgelopen dagen verwend en dat mag ook wel een keer.

Ik wens jullie fijne kerstdagen en alvast alle goeds voor het nieuwe jaar.

Hartelijke groet,

Gerda

P.S. De oma uit mijn vorige verhaal is gelukkig weer helemaal beter.

 

 

 

 

 

 

 

 


Reacties


Naam

Datum

Reactie

Monique Martens

22-12-2018 17:08:53

Wat een mooi verhaal weer!
Voor jullie allemaal hele fijne feestdagen!
Hartelijke groet,
Monique
Naam

Datum

Reactie

Sytze Nauta

21-12-2018 20:33:10

Prachtige blog!Schrijf zelf een reactieVoornaam
Achternaam
Emailadres

Reactie:


Veiligheidscode: