Wel bezoek, geen bezoek

Vorige week hebben we bezoek gehad de kinderen van Shiloh school in Mkushi. De kinderen van deze school hebben al twee keer een kerstcadeautje verzorgd voor onze kinderen. Doordat we nu meer ruimte hebben was het ook mogelijk om ze uit te nodigen. De kinderen hebben met elkaar gevoetbald en andere balspelen gedaan. Hierna zijn we naar binnen gegaan en hebben de kinderen eerst een lied voor elkaar gezongen en toen met elkaar gegeten. Onze bezoekers hadden bananen en sinaasappels meegenomen en ieder kind ging met een plastic zak vol fruit weg. Het was een ontmoeting die vanuit beide kanten als heel plezierig is ervaren en zeker voor herhaling vatbaar.

Ik heb de District-Commissioner  (DC) uitgenodigd voor een bezoek aan het voedingscentrum. De DC is de hoogste ambtenaar van het district. Hij wilde graag komen om te zien wat we nu eigenlijk doen. De afspraak was gemaakt maar helaas de DC is niet gekomen. Hij had op diezelfde dag een onverwachte vergadering in Kabwe. Zijn secretaresse zou laten weten wanneer hij tijd heeft om langs te komen.

De laatste maand krijgen de kinderen iedere dag fruit. Een boer heeft al drie keer zakken vol met passievruchten laten brengen. Zelfs zoveel dat de kinderen iedere week wel één of twee tasjes mee naar huis krijgen naast de passievruchten die ze na het eten al krijgen.

Het klaslokaal is ook voor de eerste keer gebruikt. Tijdens de vakantie hebben we de kinderen laten tekenen. Ze waren nog aan het spelen toen we bezig waren met de voorbereidingen. Toen ze doorhadden dat het tekenen in het klaslokaal zou plaatsvinden waren ze er als de kippen bij en stonden ze al te dringen bij de deur. Dat een stoel niet voor ieder kind een normaal gebruiksvoorwerp is, werd ook duidelijk. Vooral de kleine kinderen hadden er moeite mee. Bij het optillen om ze op de stoel te zetten hielden ze hun benen op de tafel. Dat is een beetje moeilijk zitten maar na enige aansporing gingen ze toch op de stoel zitten.

Deze week is de container verplaatst. Tijdens de bouw was er al een fundering gemaakt voor de container maar het is niet zo eenvoudig om een truck met kraan te vinden die de container kan verplaatsen. Gelukkig heb ik een bedrijf in Mkushi gevonden die bereid was om het te doen voor een zacht prijsje. In 45 minuten was dit klusje geklaard. Nu wordt er gewerkt aan het maken van een drainage rondom het gebouw voor de afvoer van regenwater. Als dit gebeurd is, kan ook de buitenzijde worden geverfd. Nog even en alle klusjes zijn geklaard.

Hartelijke groet,

Gerda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Reacties


Naam

Datum

Reactie

greet lodder

16-05-2018 18:32:32

Heerlijk als je werk zo gewaardeerd wordt. De DC komt vast ook nog een keertje. Bij mij in Portugal kregen we zelfs een keer bezoek van de president... en hij bracht ook nog een televisie mee!!! dus hou moed!
Groetjes GreetSchrijf zelf een reactieVoornaam
Achternaam
Emailadres

Reactie:


Veiligheidscode: