De eerste dag in het nieuwe voedingscentrum

Eindelijk was het zover! Afgelopen maandag was het de eerste echte dag in het nieuwe voedingscentrum en het was ook de eerste vakantiedag van de kinderen. Om deze dag een feestelijk tintje te geven moesten de kinderen om negen uur aanwezig zijn. De eersten waren er al om acht uur en de anderen waren ook op tijd. Dit kwam doordat we gezegd hadden dat er een verrassing zou zijn. Deze truc werkt altijd.

Eerst hebben we met elkaar gezongen en gebeden en daarna was het tijd voor iets nieuws. De kinderen hebben naar een aflevering van Circus Monte Carlo gekeken. Dit is mogelijk omdat we nu in het bezit zijn van een overheadprojector. De eerste minuten kon je een speld horen vallen. Maar is dit zo bijzonder? Ja. De kinderen weten niet wat een circus is en dan ook nog kunnen kijken op een groot scherm. Dit was een echte primeur. Ze hebben ademloos zitten kijken. En niet alleen de kinderen. Er waren ook enkele moeders en zij deden niet voor de kinderen onder.  

Hierna was het tijd voor de maaltijd en toen was er de verrassing!! Via een sponsoractie in Zambia hadden we voor ieder kind een schoenendoos vol met bruikbare dingen gekregen. De inhoud bestaat meestal uit zeep, tandenborstel, tandpasta, schrift, pen, potloden, kleurpotloden en nog een paar leuke dingen die passen bij de leeftijd van het kind dat de schoenendoos krijgt. Voordat de kinderen hun schoenendoos krijgen vertel ik altijd dat ze blij moeten zijn met wat ze krijgen en niet mopperen. Dit gebeurt namelijk weleens omdat ze bij een ander iets zien dat ze graag zelf zouden willen. De kinderen krijgen hun schoenendoos maar mogen het niet direct open maken. Dit om te voorkomen dat er een chaos uitbreekt. Als iedereen zijn doos heeft, tellen we af en mogen ze het openmaken. Dit is altijd een kippenvelmoment. Ze beginnen te juichen, schreeuwen, hebben een lach van oor tot oor en zijn zo blij. Het kost ons moeite om ze weer stil te krijgen. Uiteindelijk is dat gelukt voor nog geen tien seconden maar precies genoeg tijd om ze vertellen dat ze naar huis mochten.

Wat went zo’n nieuw gebouw snel. Het voelt alsof het altijd al zo geweest is en wat is de extra ruimte heerlijk. Bright en Josephine en hun kinderen lopen al de gehele week met een grote glimlach. Ze zijn zo blij met hun nieuwe huis. We hebben hier alleen maar blije mensen op het moment en dat is mooi om te zien.

Inmiddels wonen er al andere mensen in het oude voedingscentrum. Wij hebben de huur betaald tot eind mei maar dat maakt hier niet uit. Ik had gedacht om deze week nog een paar reparatie uit te laten voeren voordat we de sleutels aan de eigenaar terug zouden geven. Maar het liep anders. De nieuwe huurders zijn de buren en de eigenaar van hun huis had er lucht van gekregen dat ze gingen verhuizen en ze kregen één dag om te verhuizen. Deze mensen stonden vrijdagmiddag bij Bright op de stoep en hadden al toestemming van de eigenaar om in het oude voedingscentrum te trekken. Dingen repareren was niet nodig dat deden ze zelf wel als ze de sleutel maar mochten hebben. Je laat geen mensen op straat staan, dus doe maar. Bright vertelde dat dit de normale manier van verhuizen is in Zambia. De één eruit en de ander er gelijk in. Ach ja, ieder land zijn eigen cultuur.

Hartelijke groet,

Gerda

 

 

 


Reacties


Naam

Datum

Reactie

Riek Uljee

28-04-2018 16:30:40

Daar doe jij en de medewerkers het allemaal voor, geweldig zeg, gefeliciteerd.
Naam

Datum

Reactie

Dinie Baan-Vinke

26-04-2018 09:48:21

Gerda, prachtige verhalen om steeds te lezen en fijn dat je nu in het nieuwe centrum kunt werken. Gefeliciteerd!! hartelijke groet, Egbert en Dinie Baan
Naam

Datum

Reactie

Sytze Nauta

26-04-2018 08:22:21

Geweldig, Gerda. Gefeliciteerd! En wat een blijdschap bij de kinderen. We zijn erg blij, ook voor Bright en Josephine met hun gezin.
Geniet ervan!
Naam

Datum

Reactie

Nellie Vlietstra

25-04-2018 22:07:34

Wat een feest met allemaal blijde gezichten!

Fijn dat alles nu klaar is.

Succes,
Groeten, Johan en NellieSchrijf zelf een reactieVoornaam
Achternaam
Emailadres

Reactie:


Veiligheidscode: