Feestelijke opening!

Vandaag was het zover, de open dag van het nieuwe voedingscentrum. De kinderen hebben onder het toeziend oog van de moeders allemaal een ballon doorgeprikt. Met een hoop kabaal en veel gelach werd zo het nieuwe voedingscentrum geopend. Hierna was er ontbijt (brood) en drinken voor de kinderen en de moeders.

Naast dat we nu binnen veel meer ruimte hebben, is er ook buiten volop de ruimte om te spelen. De kinderen hebben een aantal ballen gekregen en daar werd dankbaar gebruik van gemaakt. Er werd direct gevoetbald en andere balspelen gedaan.

Het was even afwachten hoeveel mensen er op de open dag zouden afkomen. Het aantal bezoekers was bescheiden, maar degenen die langs zijn gekomen waren behoorlijk onder de indruk van het nieuwe voedingscentrum. Een Zambiaanse dame vroeg aan enkele moeders hoe zij tegen het voedingscentrum aankijken. Zij gaven aan heel blij met het voedingscentrum te zijn, voor enkelen kwam het op een moment in hun leven dat er geen enkel uitzicht meer was op voedsel voor hun kinderen. En toen kwam ‘de msungu’ (de ‘witte’), de eerste blanke die zich hun lot aantrok. Het feit dat alle moeders er vanochtend waren geeft aan dat ze zich ondertussen betrokken voelen. Hoe mooi is dat?

Na afloop vroegen we de kinderen hoe zij het nieuwe voedingscentrum vinden. Die reactie was eensluidend: geweldig, kunnen we hier maandag gelijk naar toe komen? Helaas dat gaat nog niet want er is nog steeds geen elektra. Of er nu wel of niet snel elektra komt, de verhuisdatum staat vast en dat is donderdag en vrijdag 19 en 20 april. De kinderen hebben drie weken vanaf vakantie vanaf maandag 23 april, dus een goed moment om het voedingscentrum in gebruik te nemen.

Hartelijke groet,

Gerda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Reacties


Naam

Datum

Reactie

Rianne Van Mierr

08-04-2018 19:54:24

Wat ontzettend mooi om te lezen dat dit voedingscentrum precies op tijd is gekomen. Juist toen er geen uitzicht meer was kwam er weer hoop in de levens van deze moeders en kinderen.
Naam

Datum

Reactie

greet lodder

08-04-2018 17:38:20

Geweldig! Gefeliciteerd en een dikke zoen!
Greet Lodder
Naam

Datum

Reactie

greet lodder

08-04-2018 17:37:25

Geweldig! Gefeliciteerd en een dikke zoen!
Greet Lodder
Naam

Datum

Reactie

Nellie Vlietstra

08-04-2018 12:35:20

Het heeft even geduurd maar dan heb je ook wat!
Ziet er feestelijk uit, succes!
Naam

Datum

Reactie

Sytze Nauta

07-04-2018 20:56:05

Gefeliciteerd met de opening. Ziet er feestelijk uit!Schrijf zelf een reactieVoornaam
Achternaam
Emailadres

Reactie:


Veiligheidscode: