Het voedingscentrum is weer open

Gisteren is het voedingscentrum weer opengegaan. Ook de scholen zijn weer gestart. Dit allemaal eerder dan verwacht. De reden hiervoor is dat de dagelijkse meldingen van mensen met cholera flink verminderd is. Het lijkt er op dat de overheid de uitbraak onder controle heeft. Gelukkig.

Afgelopen vrijdag zijn we met de kinderen en de moeders naar het nieuwe voedingscentrum geweest. Jammergenoeg waren niet alle kinderen en moeders er maar degene die er wel waren vonden het prachtig. De kinderen vonden het wel groot.

Het nieuwe schooljaar is gestart en dat vraagt altijd weer enige voorbereiding. Er moeten nieuwe shirts, broeken, rokken en schoenen gekocht worden. We hebben het dit keer anders gedaan. Normaal gaan we in groepjes van 6 tot 8 kinderen naar de markt om alles te kopen. Nu moesten 23 kinderen iets nieuws hebben en hebben we een kleermaker uitgenodigd in het voedingscentrum. Dezelfde prijs als op de markt en het scheelde Bright en mij een hoop tijd. De kleermaker heeft alle maten opgenomen en heeft binnen 3 dagen alles gemaakt. De kwaliteit was goed dus dit is zeker voor herhaling vatbaar.

Ook hebben de kinderen allemaal een nieuw rugzakje gekregen om hun schoolspullen in te doen. Deze rugzakjes zijn geschonken door Signpower uit H.I. Ambacht. Hartelijk dank hiervoor! De kinderen zijn er blij mee en door het oranje rugzakje zijn ze ook op afstand goed te herkennen voor ons. Altijd makkelijk.

Twee tieners zijn geslaagd voor hun examen in Grade 9. Dit betekent dat ze naar een andere school moeten om hen middelbare school opleiding te voltooien (duur 3 jaar). Een nieuwe stap voor hen maar ook voor ons. Ze zijn aangemeld op Chibefwe school en zijn daar vandaag van start gedaan.

We zitten midden in het regenseizoen , alleen er is geen regen. In november en december heeft het wel geregend en nu is het al een paar weken droog. Dit is desastreus voor alle gewassen die op het land staan. De kans op een goede oogst wordt met iedere droge dag kleiner. Dit betekent voor veel kleine boeren dat ze niet zelf in hun eten kunnen voorzien in het komende jaar. Ze zullen dit moeten kopen maar er is dan geen geld want er is geen oogst. Dit is niet het enige. De waterbronen zullen opdrogen, er is niet genoeg water om elektriciteit op te wekken, er is minder voedsel te verkrijgen waardoor de prijzen zullen stijgen. Ik kan zo nog wel even doorgaan. Ik hoop en bid dat er snel regen zal komen.

Hartelijke groet,

Gerda

 

 

 

 


Reacties


Naam

Datum

Reactie

Riek Uljee

24-01-2018 21:06:30

ik zal met jullie meebidden en hopen. Wat zijn de kinderen blij met de oranje rugzakjes, heel TOP!!!!
Lieve groetjes
Naam

Datum

Reactie

els Zellmann

24-01-2018 12:34:36

we bidden mee voor regen!
Naam

Datum

Reactie

Lieke van der Ree

23-01-2018 20:34:03

Hoi Gerda,

ik hoop ook voor jullie dat er snel weer regen zal komen!
en wat een leuke tasjes zeg!!

groetjes, Lieke
Naam

Datum

Reactie

Nellie Vlietstra

23-01-2018 19:07:27

Mooie start met school en voedingscentrum.
Nu maar hopen op regen.....
Succes met alles.

Groet,
NellieSchrijf zelf een reactieVoornaam
Achternaam
Emailadres

Reactie:


Veiligheidscode: