Op weg naar Nederland

De eerste etappe van de reis naar Nederland zit er op. Ik ben vanmorgen om 5 uur vertrokken uit Mkushi en ik ben nu in Lusaka. Ik heb de dag doorgebracht met nog dingen regelen waaronder de aanvraag voor het verlengen van mijn werkvergunning. Morgen is een relaxte dag en ’s avonds ga ik naar het vliegveld om net na middernacht te vertrekken naar Nederland. De reis duurt wel even want de route is vanaf Lusaka via Malawi naar Naïrobi. En dan via Londen naar Amsterdam. Als het allemaal goed gaat zet ik rond 19.30 uur weer voet op Nederlandse bodem. Ik heb even naar de weersverwachting voor Nederland gekeken en ik zag dat de temperatuur schommelt rond de 10 graden. Dat wordt wennen en warm aankleden. Ik moet nog even niet denken aan een warme winterjas. Het was hier vandaag ruim dertig graden. 

Terwijl ik weg ben gaat het werk op de bouwplaats gewoon door. De aannemer die verantwoordelijk was voor het bouwen heeft zijn werk afgerond en nu is de volgende aannemer bezig met het pleisterwerk. Dat ziet er goed uit. De buitenkant van het voedingscentrum is bijna klaar en dat is prettig want de regenbuien gaan in sterkte toenemen en dat is niet goed voor het pleisterwerk. De verwachting is dat ze over een maand klaar zijn. Dan resteert nog het verf- en tegelwerk. Hiervoor moet eerst het pleisterwerk goed drogen.

We hebben een mooie bijdrage voor het tegelwerk gekregen van de prefects van Chengelo School. Zij hebben het afgelopen jaar actie gevoerd voor Umutima. Twee weken geleden ben ik met Bright naar Chengelo geweest om dit in ontvangst te nemen en om voor de gehele school iets te vertellen over Umutima. Helaas heb ik er geen foto’s van. Bright was zo onder de indruk van alles dat hij vergeten is om foto’s te maken.

De kinderen gaan nog ruim 2 weken naar school en hebben dan vijf weken vakantie. Met kerst krijgen ze net als vorige jaar een kerstpresentje dat is gemaakt door de leerlingen van Shiloh school. Ze krijgen allemaal een schoenendoos vol met bruikbare en ook lekkere dingen. Ik ga er vanuit dat ze er net zo blij mee zullen zijn als vorig jaar. Dat was een groot feest en ontroerend om te zien.

Hartelijke groet en hopelijk tot ziens in Nederland,

Gerda

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Reacties


Naam

Datum

Reactie

Elly Stolk

22-11-2017 20:18:07

Dag Gerda, Wat een mooi gebouw.Ziet er goed uit!
Lijkt mij toch wel lastig om het los te laten.Ik wens je een veilige reis en een mooie tijd in Nederland. hartelijke groet Elly
Naam

Datum

Reactie

Riek

22-11-2017 19:36:27

Gerda,
allereerst een zeer goede en veilige reis gewenst. Wat fijn dat het bouwproject zo vordert en fantastisch dat jullie een bijdrage hebben mogen ontvangen voor het tegelwerk. Een fijne en gezellige tijd in Nederland gewenst
Naam

Datum

Reactie

Sytze en Allette

22-11-2017 18:39:02

Mooi dat de prefects van Chengelo.zo\\\'n mooie bijdrage hebben geleverd aan het voedingscentrum. Grappig dat Bright zo onder de indruk was.
Heel goede reis en tot ziens in Nederland!
Naam

Datum

Reactie

Bernardine Saras

22-11-2017 18:32:57

Ha Gerda,

Mooi om te zien dat het voedingscentrum al zover is.
Voor nu een goede reis en een heerlijke tijd in Nederland bij familie en vrienden.
groetjes,
BernardineSchrijf zelf een reactieVoornaam
Achternaam
Emailadres

Reactie:


Veiligheidscode: