Eindelijk......

Al een week of zes roep ik: Volgende week gaat het dak erop. Als dan die volgende week aanbreekt,  is er iedere keer iets waardoor het niet lukt en dan wordt het weer uitgesteld tot de volgende week. Het staal op het gebouw bevestigen kostte meer tijd dan gedacht. Ook waren twee balken te lang. Er moest iemand langskomen om dit op te lossen. Dan blijkt dat hij bij de andere balk zijn werk niet goed heeft gedaan en terug moest komen. Weer vertraging. Op zich geeft het niet maar begin november start het regenseizoen en dan moeten beide gebouwen voorzien zijn van een dak.

Gisteren was het zover. De eerste golfplaten gingen op het dak van het voedingscentrum. Vandaag ben ik nog even naar de bouwplaats geweest en de verwachting is dat alle golfplaten aan de achterzijde er vandaag op zitten. Maandag wordt dan gestart met de voorzijde. Elk nadeel heeft zijn voordeel, ook hier. Doordat er niet gewerkt kon worden aan het dak van het voedingscentrum kon er wel volop gewerkt worden aan het huis. Alleen het metselwerk waarop het staal voor het dak bevestigd wordt, moet nog gedaan worden.  En dan kan ook hier het dak er op.

Inmiddels is er ook al gestart met de fundering voor de container. Ik hoop dat dit ook klaar is voordat het regenseizoen start. Het is handiger om de container te verplaatsen als de grond nog droog is. Hoe we de container twee meter naar voren en vier meter naar rechts gaan verplaatsen is nog even een uitdaging. Het zal vast goed komen.

Inmiddels is het hier volop zomer. De temperatuur steeg deze week een paar dagen naar meer dan 36 graden. Dat is wel heel warm. Gelukkig is het nu rond de dertig graden met een windje. Hierdoor blijft de temperatuur in huis nog aangenaam. Dit zal de komende weken wel gaan veranderen en dan is het zweten en nog eens zweten. Ik zal het wel overleven.

Hartelijke groet,

Gerda

 

 


Reacties


Naam

Datum

Reactie

Riek

01-10-2017 20:27:39

Het project ziet er echt geweldig uit en ik heb echt alle vertrouwen dat het helemaal goed komen, ook de container.
Zet \'m op.
Groetjes en succes
Naam

Datum

Reactie

Kees Bouwman

01-10-2017 13:00:49

Beste Gerda, met belangstelling volg ik al jaren je stappen, een container verplaatsen zonder materieel (kraan) kan ook op rolletjes. Vandaar het spreekwoord.
Groetjes Kees
Naam

Datum

Reactie

nan v.d.voorde

30-09-2017 16:27:45

geweldig-eindelijk !!! Heb je \\\"pannenBIER\\\" in huis ?? is toch leuk Nederlands gebruik ???? groetjes en kus nanSchrijf zelf een reactieVoornaam
Achternaam
Emailadres

Reactie:


Veiligheidscode: