Bouwvakkers van de toekomst

Het is de laatste week van de schoolvakantie dus een goed moment om met alle kinderen naar de bouwplaats te gaan. Veel van de kinderen volgen de werkzaamheden terwijl ze langslopen maar ze waren nog nooit op de bouwplaats geweest. Dat is verboden gebied en dat blijft het ook tot alles klaar. Vandaag hebben we een uitzondering gemaakt.

We hebben de kinderen verteld waar de keuken, eetzaal en klaslokaal zijn en we zijn naar het woonhuis gelopen. Ze mochten nergens naar binnen want dat is iets te gevaarlijk als je op blote voeten loopt. Er liggen overal scherpe dingen.

Er was iets dat ze wel mochten en dat was metselen!!! Ieder kind heeft een steen gelegd voor het muurtje van de veranda. Grappig om te zien hoe leuk ze dit vonden en hoe serieus sommigen waren. Nog een keer passen en schuiven, nog even op de steen tikken en nu is het goed! De echte bouwvakkers hadden er ook veel plezier in. Een leuke onderbreking van de dagelijkse werkzaamheden. Na afloop nog een flesje drinken en een klein zakje chips en de dag zat er weer op.

De afgelopen drie weken hebben de kinderen ’s ochtends Engelse les van Esther uit Nederland gekregen. Ze kennen nu o.a. het hele alfabet, kennen de kleuren, weten de namen van dieren en fruit en nog veel meer. Het gaat allemaal spelenderwijs. Ze zingen Engelse liedjes, kijken op de laptop naar een videoclip, maken tekeningen en na afloop veel buitenspelen. De kinderen genieten ervan.

Ook op de bouw loopt alles goed. Het metselwerk van het woonhuis is bijna tot aan de bovenkant van de kozijnen. Deze week zijn er op de zij- en tussenmuren van het voedingscentrum “punten” gemetseld zodat het dak er op kan. Vandaag zijn ze gestart met het metselen van de pilaren op de veranda. De planning is om in de loop van volgende week het dak er op te leggen. Oftewel alles gaat van een leien dakje.

Hartelijke groet,

Gerda

 


Reacties


Naam

Datum

Reactie

greet lodder

06-09-2017 19:25:25

Ik geniet van je brieven en zie de ingespannen snuitjes van de kinderen bij het metselen en het puntje van hun tong...
Fijn dat alles zo voorspoedig gaat!

groetjes Greet
Naam

Datum

Reactie

Riek

06-09-2017 18:51:16

Zelfs Gerda heeft haar steentje gemetseld zie ik op de foto. Wat gaaf dat de kinderen ook hun steentje mochten metselen en het is toch altijd spannend om te zien waar zij terecht gaan komen en dat zij in het project betrokken worden. Heel mooi gebaar.Schrijf zelf een reactieVoornaam
Achternaam
Emailadres

Reactie:


Veiligheidscode: