Binnen een paar seconden van een prachtig plaatje naar een berg verwrongen staal..

Binnen een paar seconden van een prachtig plaatje naar een berg verwrongen staal..

Deze week zijn we begonnen met het dak van het tweede lesgebouw. Gisterenochtend was al een deel gedaan en als het niet zou gaan regenen zouden we het misschien wel klaar krijgen. Er was 4 mm regen voorspeld aan het begin van de middag. Ik was thuis toen het zachtjes begon te regenen. Zoals gewoonlijk ging dat gepaard met af en toe een flinke windvlaag. Tien minuten later gaat de telefoon en belt Bright. De verbinding was heel slecht maar ik verstond één woord heel duidelijk….disaster…..een ramp! Ik kom er aan. Snel in de auto gestapt en op pad gegaan. Bij mij in de buurt was niet veel regen gevallen, maar toen ik de markt bereikte was het een totaal ander beeld. De wijk Itala, waar het voedingscentrum staat, ligt op een heuvel en de markt is het laagste punt. De weg door de markt was veranderd in een kolkende rivier. Je zag niet meer waar de weg was en waar de 80 cm diepe afvoeren voor het regenwater waren. Ditzelfde beeld gaf de weg tot aan de school. Bij de school aangekomen zag ik het al: het achterste deel van het dak was er afgewaaid. Niet alleen de dakplaten, maar zelfs een deel van de stalen constructie was er afgewaaid. Mijn eerste gedachte was: is er iemand gewond? Al gauw bleek iedereen gelukkig in orde te zijn.  Er was een windhoos geweest en binnen enkele seconden was het dak eraf. Verschrikkelijk balen maar dit was niet te voorkomen.

De windhoos heeft ook geprobeerd om het dak van het drie klaslokalengebouw eraf te krijgen maar dat is niet gelukt. Er zijn wat pilaren beschadigd maar dat gaan we komende week herstellen.

Al met al was het gisteren een enerverende dag. Ik ben heel dankbaar dat er niemand gewond is geraakt en dat de schade ‘slechts’ materieel is. Wij gaan hier alles weer herstellen en bouwen verder aan onze prachtige school.

Hartelijke groet,

Gerda

 

Helaas lukt het niet om de foto’s te plaatsen. De foto’s zijn te zien op onze Facebookpagina  https://web.facebook.com/profile.php?id=100064840565068