Een mijlpaal met een dubbel gevoel....

Een mijlpaal met een dubbel gevoel....

Deze week hebben we in het voedingscentrum de 100.000e maaltijd uitgedeeld! Dit is gerekend vanaf de start van het voedingscentrum in januari 2014. Een mijlpaal voor Umutima, maar wel eentje met een dubbel gevoel. Aan de ene kant ben ik dankbaar dat we dit met elkaar kunnen doen. De andere kant van de medaille is dat dit eigenlijk niet nodig zou moeten zijn. Helaas is alles (nog) niet eerlijk verdeeld in de wereld en kunnen we op deze manier de kinderen helpen. We hebben met de kinderen even bij deze bijzondere mijlpaal stilgestaan en ze iets lekkers gegeven.

Sinds 1 december hebben we twee nieuwe medewerkers bij het voedingscentrum, Lubwa en Paul. Het contract van de vorige twee medewerksters hebben we niet verlengd, omdat we niet tevreden waren over de wijze waarop zij hun taken uitvoerden en hun houding. We maken nu weer een frisse start en dat voelt goed. Zowel Lubwa als Paul zijn erg gemotiveerd en zulke mensen zoeken we.

Het dak van het tweeklaslokalengebouw zit er op! Er is niets meer te zien van de schade die de windhoos had aangericht. Alle daken liggen er nu op en dat was reden voor een klein feestje. We hebben dit gevierd met cola en gebak voor de bouwvakkers. Het pleisterwerk aan het drieklaslokalengebouw en toiletgebouw is bijna klaar. Het pleisterwerk voor het tweeklaslokalengebouw is nog in de beginfase. De schilder is deze week begonnen. Ook de elektricien loopt rond om de elektra aan te leggen. De loodgieter heeft het toiletgebouw voorzien van alle leidingen en buizen zodat we straks met een gerust hart de toiletten kunnen gebruiken. Kortom: er is volop bedrijvigheid en er wordt hard gewerkt. Het wordt een prachtige school!

Hartelijke groet,

Gerda

 Helaas lukt het niet om de foto’s te plaatsen. De foto’s zijn te zien op onze Facebookpagina  https://web.facebook.com/profile.php?id=100064840565068